Европа се бори да предотврати енергийна катастрофаВ петък европейските енергийни министри

...
Европа се бори да предотврати енергийна катастрофаВ петък европейските енергийни министри
Коментари Харесай

ЕС обсъжда таван в цената на газа и спиране на търговията с енергийни деривати

Европа се бори да предотврати енергийна катастрофа

В петък европейските енергийни министри ще обсъдят специфични ограничения за преодоляване на растящите разноски за сила, които ще варират от таван за цените на природния газ до прекъсване на търговията с деривати на сила, до момента в който блокът трескаво търси решения на задълбочаващата се рецесия, съобщава .

Чешката република, която е ротационен ръководител на Европейския съюз, е подготвена да включи тези принадлежности в лист с варианти за незабавна интервенция, които съгласно проектодокумент ще бъдат разисквани на среща на енергийните министри в петък, съгласно проектодокумент.

Европа се бори да предотврати енергийна катастрофа, която заплашва да се трансформира в икономическа, обществена и даже финансова рецесия. Този уикенд управляващите в Швеция и Норвегия започнаха дейности, с цел да укрепят ликвидността на доставчиците на комунални услуги, които се борят с условията за поръчителство и предизвестяват, че съществува риск от срив.

Европейските водачи работят от месеци, с цел да се опитат да компенсират въздействието на лимитираните съветски доставки на природен газ и разказват дейностите като преобразяване на силата в оръжие. Решението на Русия от петък вечерта да не възобнови подаването на газ по „ Северен поток 1 “ внесе ново чувство за необходимост.

Ходът на Русия да спре доставките ще изпрати цените на природния газ към рекордно високи равнища в Европа, както и в Азия, и ще окаже по-голям напън върху производителите на електрическа енергия. Дружествата за комунални услуги в Азия към този момент активизираха напъните си, с цел да обезпечат доставките на полутечен природен газ, съгласно търговци, засилвайки конкуренцията с компании в Европа за намаляващо количество налично гориво, което заплашва в допълнение да усили цените.

Влошаващата се енергийна рецесия в Европа оказва спомагателен напън върху еврото, което поевтиня с 0,5% в понеделник до 99,04 щатски цента. Това е малко над най-ниската стойност от 99,01 цента достигната през август и най-слабата от декември 2002 година

През уикенда Германия – страната, която е най-засегната от прекъсването на „ Северен поток “ – разкри пакет от 65 милиарда $ за отбрана на потребителите, с такса върху непредвидените облаги. Хиляди чехи протестираха по улиците този уикенд, с което подсетиха и за обществените и политическите опасности.

„ Ясно е, че идният отоплителен сезон ще изпита устойчивостта на енергийния пазар на Европейски Съюз “, написа в изказване на чешкото председателство пред страните членки, съгласно проектодокумента за изключителната среща. „ Изключително значимо е да се направи равносметка на развиването на пазара и да се разпознават вероятни ограничения за справяне с високите цени на електрическата енергия, провокирани от скъпия природен газ. “

Вариантите, които чешкото председателство ще предложи, ще добавят ограниченията, препоръчани от Европейската комисия. Те включват понижаване на търсенето на електрическа енергия и тавани на цените за възобновими енергийни източници, нуклеарна сила и въглища. Правителството е готово да предложи сходни решения в енергийния бранш и да предложи следните спомагателни принадлежности:

За да се ограничи въздействието на цените на газа върху цените на електрическата енергия:
краткотрайно ограничение на цената на газа, употребен за произвеждане на електроенергияопределяне на таван на цената на газа, внасян от Русиявременно изключване на производството на електрическа енергия от газ от поръчката за заслуги и установяване на цената на пазара на електрическа енергия също може да бъде вид
За увеличение на пазарната ликвидност:
незабавна поддръжка за кредитна линия в цяла Европа за участници на пазара, изправени пред условие за висои спомагателни обезпеченияпоставяне на таван на маржовете или автоматизирано контролиране на таван на ценитевременно прекъсване на европейските пазари на енергийни деривати
Чешкото председателство също по този начин е готово да предложи оценка за това по какъв начин Европейски Съюз би могъл да употребява своя пазар на въглеродни излъчвания, с цел да се оправи с високите цени на електрическата енергия и да обезпечи бърза договорка по предлагането на Комисията от по-рано тази година за продажба на някои разрешителни, изтеглени от пазара и съхранявани в специфичен запас. Такива продажби биха нараснали предлагането на разрешителни за излъчвания, което би помогнало за понижаване на цените им.

Планираната намеса би трябвало да бъде създадена по метод, който заобикаля увеличението на потреблението на газ или заплашва напъните за понижаване на търсенето на газ. Той би трябвало да бъде елементарен за използване и съгласуване в целия блок и да бъде в сходство с задачите на блока за климата, сподели президентството в проектодокумента.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР